Falburkolatok

Számtalan olyan belső tér van, mely speciális falburkolatot igényel. Ezek között is meghatározó szakismeretet kíván az akusztikus falburkolatok megvalósítása.

Az akusztikusok megtervezik, megálmodják egy térben a hang terjedését, megszólalását. Meghatározva az akusztikai paramétereket. A belsőépítés megálmodja a tér látványát. Mi a KEMABO megvalósítjuk, legyen az hangvisszaverő vagy hangelnyelő felület.

A munkánk két részből áll, egyrészt biztosítanunk kell a megálmodott megjelenést, másrészről a burkolatoknak technikailag is biztosítniuk kell az elvárt akusztikus funkciót.

Az ország legszebb és legjobb hangzású termeinek falburkolatait készíthettük el az évek során, így ma már elmondhatjuk, hogy szaértőnek számítunk ezen a területen is.

Egyik első speciális falburkolat projektünk a MÜPA előterének ives falburkolata volt, ahol görbülő felületen, két síkben kellett megoldani a burkolást. Ezt a projektet azóta számos követte, mint a Közszolgálati Egyetem előadói és belső terei, az Operaház üzemháza, a Gödöllői Premontrei Rendház előadóterme, vagy a CEU új campusa.

A CEU épületeiben tizenkét különböző burkolati megoldás készült a tér funkciójától függően 5691 m2 felületre.